Jordskokkesuppe med topping
Jordskokkesuppen er fyldig og cremet. Lav den evt. i forvejen, så du bare skal varme den.
Ingredienser
Suppe:
900 g bagekartofler
300 g jordskokker
1 fed finthakket hvidløg
bladene af 3 kviste timian
2 spsk olivenolie
1,2 liter vand eller hønsebouillon
1 dl piskefløde
10 g smør
lidt citronsaft
salt og peber
Topping:
100 g bacon
lidt plukket brøndkarse og persille
revet citronskal.
Tilbehør: brød
Sådan laver du jordskokkesuppe
Suppe:
1. Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i grove tern. Sauter bagekartofler og jordskokker ved svag varme i en gryde med olivenolie nogle minutter.
2. Tilsæt hvidløg, timian, bouillon og læg låg på. Lad det koge i ca. 25 min., indtil det er mørt.
3. Blend suppen med piskefløde og lidt smør, og krydr med citronsaft, salt og peber.
Topping:
4. Skær bacon i små stykker og steg det gyldent og sprødt. Vend det sprødstegte bacon med plukket brødkarse, persille, revet citronskal og krydr med friskkværnet peber.
5. Servér kartoffel-jordskoksuppen med en skefuld bacon-fyld og spis brød til.
Tip
Du kan lave suppen i forvejen.