Cheesecake med chokolade
SPONSORERET indhold

Små fine chokoladecheesecakes

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bag selv de fine cheesecakes med chokolade i små portionsforme eller ramekinskåle. Server dem med chokoladesauce og chokoladespåner på toppen.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
18. jan. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
8-10 små cheesecakes

Ingredienser

Bund:
200 g digestivekiks
2 spsk. kakaopulver
3 spsk. sukker
100 g smeltet smør

Fyld:
600 g flødeost
2 dl piskefløde
100 g sukker
Korn af 1 stang vanilje
4 æg
200 g mørk chokolade

Chokoladesauce:
100 g mørk chokolade
50 g smør

Sådan laver du cheesecake med chokolade

  1. Miks kiks, kakaopulver, sukker og smør sammen i en foodprocessor. For 8-10 små ramakinskåle (runde porcelænsforme) med bagepapir. Har du ikke det, så kan du bruge 16 kraftige hvide papirmuffinforme.
  2. Kom kiksemassen i bunden af formene, og pres det sammen med bagsiden af en ske. Stil bundene tildækket i køleskabet, mens du forbereder fyldet.
  3. Pisk flødeost, fløde, sukker og vaniljekorn. Pisk æggene i et ad gangen, nemmest med en håndmikser.

    PRØV OGSÅ: Cheesecake crumble
  4. Hak og smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn. Rør den smeltede chokolade i osteblandingen. Kom ostechokoladefyldet over kiksebundene.
  5. Stil kagerne i ovnen ved 160 gr. i ca. 50 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagerne, og stil dem tildækket i køleskab 4-5 timer eller evt. natten over. Tag kagerne forsigtigt ud af formene. Fordel dem på portionstallerkner.
  6. Smelt smør og chokolade sammen til en chokoladesauce. Hæld saucen over kagerne. Pynt evt. med chokoladespåner (se tip).

    TIP:
    Sådan laver du chokoladespåner: Smelt 75 g mørk og 75 g mælkechokolade sammen, og smør det ud på bagepapir i en firkant 30x20 cm. Når det er næsten stivnet, kan du med en skrællekniv eller ostehøvl høvle chokoladen, så der dannes fine spåner. Pynt kagerne med dem.

 

Anbefalet til dig