Rugblinis med røget laks
SPONSORERET indhold

Rugblinis med røget laks

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Når du skal servere forretten, er det en god ide at stille små skåle med strimler af røget laks, hakket rødløg, dild og cremefraiche på bordet. Så kan hver især pynte sine egne blinis.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
21. maj. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
18-20 stk.

Ingredienser

Dej:
2½ dl mælk
10 g gær
2 æg
50 g rugmel
100 g hvedemel
½ tsk. salt
smør til bagning
Desuden:
200 g røget laks
1 rødløg
1 bdt. dild
2 dl cremefraiche 18 %

  1. Varm mælken, til den er lunken, og kom den i en skål. Udrør gæren heri. Rør æggeblommer (gem hviderne), begge slags mel samt salt i. Lad dejen hæve 1 time tildækket og lunt.
  2. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen. Bag blinierne i smør på en blinipande, eller bag små pandekager på en almindelig pande.