Opskrift på panna cotta med lakrids og havtorn
SPONSORERET indhold

Panna cotta med havtorn og lakrids

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Maria Sannemann Foto: Line Thit Klein
19. apr. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

6 dl piskefløde
2 dl sødmælk
100 g sukker
1 st. god vaniljestang
7 blade gelatine
2-3 dl havtornjuice (kan erstattes med appelsin, mango eller passionsfrugt)
100 g sukker smag til om du ønsker en sødere gele.
5 blade gelatine
100 g hvid chokolade
ca 50 g rålakrids

Sådan laver du panna cotta

Kog fløde, mælk, sukker, samt vaniljekorn og den tomme vaniljestang. Tilsæt den udblødte gelatine til den varme mælkemasse. Massen sigtes og stilles på køkkenbordet til nedkøling i ca. 1-2 timer.
Massen skal være tykflydende, når du hælder den i dine serveringsglas. Derved falder vaniljekornene ikke til bunds. Glassene stilles herefter på køl.

Kog havtornsaften op med sukkeret. Tilsæt den udblødte gelatine og sigt massen. Geleen stilles til nedkøling i ca. 2 timer, inden den hældes oven på den panna cotta’en i et tyndt lag. Panna cottaen stilles herefter på køl indtil servering.

Med en urtekniv river du spåner af den hvide chokolade, som puttes i en beholder og stilles på køl indtil servering. Inden panna cotta’en serveres, pyntes den med chokoladespånerne samt fint revet rålakrids.