Opskrift på mexicansk gryderet med søde kartofler
SPONSORERET indhold

Mexicansk gryderet med søde kartofler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Varmende, stærk og perfekt til de kølige måneder.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
30. sep. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: en time, 30 min

Ingredienser

2 spsk olivenolie
50 g chorizo-pølse, i store tern
500 g oksekød i tern (oksebov, tykkam eller lign.)
2 store løg, grofthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 spsk paprika
½ tsk spidskommen
1 hel kanelstang
1 rød chili, finthakket, uden kerner
1 dåse flåede tomater
5 dl mørk øl
ca 5-6 dl vand/oksebouillon
3 søde kartofler, skrællet og skåret i store tern
1 dåse røde kidney-bønner,
1 pose friske spinatblade, kan udelades.
Tilbehør:
Creme fraiche og brød.

Sådan laver du mexicansk gryderet:

Varm olivenolien op på en dyb sauterpande eller en gryde og svits chorizoen til dener gyldenbrun og begynder at afgive fedt.

Tilsæt derefter kødet og brun det med. Tag kødet og chorizoen af panden og sæt den tilbage på lav-mediumblus. Svits hvidløg og løg i 3-4 min til de begynder at blive blanke, og kom kød og chorizo tilbage i gryden.

Hæld krydderier, tomater, øl og oksebouillon på, og lad retten simre under låg i ca. 45 min til kødet er næsten mørt. Tilsæt derefter de søde kartofler og bønner og lad retten simre yderligere i 15-20 min uden låg.

Vend kort spinaten på en pande og vend den forsigtigt i gryderetten. Servér med godt brød og evt. en klat creme fraiche.