Opskrift på mørbradgryde
SPONSORERET indhold

Skøn mørbradgryde med soltørrede tomater

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mørbrad, soltørrede tomater og spinat gratineret med mozzarella - det er ingredienserne i denne lækre italienskinspirerede mørbradgryde.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
28. feb. 2018 | Opskrift | Hjemmet
Mørbradgryde til 2 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
50 g soltørrede tomater (mindre stykker)
¼ l kogende vand
250-300 g svinemørbrad
15 g smør eller 1 spsk olivenolie
2 skalotteløg (finthakket)
1-2 fed hvidløg (finthakket)
evt. 1 tsk majsstivelse
200-250 g frisk spinat (renset)
125 g mozzarellaost (tynde skiver)
(salt) og peber
Tilbehør: pasta, ris eller kartofler

Sådan lave du italiensk mørbradgryde

  1. Hæld det kogende vand over de soltørrede tomater og lad dem trække i mindst 20 min. Skær den afpudsede mørbrad i skiver og krydr dem med salt og peber.
  2. Brun kødet i en dyb pande eller i en stegegryde med smør eller olie. Tag kødet op og steg skalotteløg og de afdryppede tomater (gem væsken) i 3-5 min.
  3. Tilsæt hvidløg og steg i 1 min. Tilsæt tomatvæsken og kog det igennem i 3-5 min. Jævn evt. sovsen let med lidt majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.

    PRØV OGSÅ: Mørbradgryde med flødesovs

  4. Læg kødet tilbage i sovsen og varm den igennem. Vend de rensede spinatblade i retten og varm sovsen igennem, til spinaten akkurat falder sammen.
  5. Læg tynde skiver mozzarella over retten og sæt gryden/panden under grillen i ovnen, til osten smelter (ca. 4 min.).
  6. Servér retten direkte fra gryden/panden med det valgte tilbehør.

    TIP: Erstat de soltørrede tomater med 1 dåse hakkede tomater. Tilsæt dem efter hvidløgene og lad sovsen simre i 10 min., før spinaten vendes i.