Wienerkager med lakrids
SPONSORERET indhold

Wienerkager med lakrids

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Her har den klassiske wienerkage fået lakrids i dejen.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
06. aug. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(ca. 100 stk.)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Hviletid, dej: ½ døgn
Bagetid: 6-8 min.
Opbevares i dåse
250 g smør
375 g mel (ca. 6 dl)
125 g flormelis (2½ dl)
10 g lakridspulver
100 g ren rå marcipan (fintrevet)
1 æg
Endvidere:
tesukker

  1. Findel smørret i melet og tilsæt flormelis, lakridspulver og fintrevet marcipan. Kom ægget i og saml dejen.
  2. Rul dejen til 6 cm i diam. tykke stænger, som rulles i tesukker. Lad dejrullerne stå koldt, gerne til næste dag.
  3. Skær stængerne i 3-4 mm tykke skiver og læg dem på bagepapir på bagepladen. Bag ved 200 grader i 6-8 min.