Pæretærte med brombær og marcipan
SPONSORERET indhold

Pæretærte med brombær og marcipan

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lad feriehyggen brede sig med denne skønne skærekager, der tilmed er nem og hurtig at lave.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
13. okt. 2014 | Opskrift | Hendes Verden

Ingredienser

150 g smør
1½ dl mælk
200 g revet, ren rå marcipan
4 æg
200 g sukker
275 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
korn af 1 vaniljestang el. 2 tsk. vaniljesukker
Fyld:
2 pærer
100 g brombær
50 g smør
3 spsk. sukker
½ dl fløde

  1. Smelt smør og mælk sammen i en gryde. Afkøl det 5 min. Kom den revne marcipan i. Pisk æg og sukker skummende. Kom marcipanblandingen i æggemassen. Bland hvedemel og bagepulver, og rør det i. Kom vaniljekorn i. Rør dejen sammen. Fordel dejen i en bradepande (25 x 35 cm) foret med bagepapir.
  2. Skyl pærerne, og fjern kernehuset. Skær de uskrællede pærer i både. Fordel pærebåde og brombær over kagen. Smelt smør, sukker og fløde sammen, og hæld det over frugterne.
  3. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere.