Churros opskrift
SPONSORERET indhold

Churros: Spanskrør med lun chokoladecreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Traditionelt er churros - også kaldet spanskrør - en mexicansk morgenmadssnack, men hvis du synes det er lige heftigt nok at spise churros om morgenen, så gør det en eftermiddag, hvor du samles med familie og venner og hygger. Her får du opskriften på lækre hjemmelavede churros:

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
03. okt. 2021 | Opskrift | ALT for damerne
Churros til 4 personer | Total: 45 min

Ingredienser

Chokoladecreme til churros:
75 g sukker
½ dl vand
4 dl piskefløde
1 dl mælk
200 g mørk chokolade
100 g lys chokolade

Churros:
3 ¾ dl vand
2 spsk sukker
½ tsk salt
4 spsk smør
4 dl hvedemel
1 tsk vaniljesukker
2 æg
ca. 1 ltr neutral olie, vindruekerne eks.
kanelsukker til at drysse over de færdige churros

Sådan laver du churros

  1. Start med at lave chokoladecremen, så den kan stå og trække smag, mens du laver dine churros.
  2. CHOKOLADECREME TIL CHURROS:
    Kom vand og sukker på en pande og lad det koge op. Lad det simre til sukkeret er opløst, og det begynder at blive gylden i farven, det tager ca. et par min. Skru ned på svag varme.
  3. Tilsæt piskefløden og derefter mælken lidt ad gangen, mens du rører rundt. Tilsæt til sidst den mørke og lyse chokolade og lad chokoladecremen stå over svag varme, indtil al chokoladen er smeltet. Sæt til side.
  4. CHURROS:
    Varm vand, sukker, salt og smør op til massen begynder at boble, tag den til side og tilsæt mel og vaniljesukker under kraftig omrøring. Bliv ved med at røre, indtil dejen er glat.
  5. I en anden skål rører du æggene sammen og tilsætter dem derefter en smule ad gangen til dejen. Det er nemmest med en røremaskine, men kan også gøres i hånden. Rør indtil æggene er helt absorberet i resten af blandingen.
  6. Anbring olien i en tykbundet gryde under svag varme, indtil den er klar.
  7. Lav en test med en smule af churro-dejen: Når olien begynder at ryge lidt er den klar, men det skal begynde at boble rundt om dejen, straks du putter den i olien.
  8. Brug en sprøjtetylle til at sprøjte dejstykker ud af ca. 6-7 cm længde, gerne 4-5 ad gangen, og lad dem stege i olien til de er lysebrune. Tag spanskrørne op og kom dem på fedtsugende papir.
  9. Drys med kanelsukker og servér dem straks med chokoladecremen, som du luner let inden servering.