Græskarpie
SPONSORERET indhold

Græskarpie

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
27. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
1 pie

Ingredienser

Dej:
50 g pekannødder
75 g blødt smør
175 g hvedemel
10 g flormelis
1-2 spsk. koldt vand
1 stor æggeblomme
Fyld:
11/2 portion græskarpuré (3 dl)
2 store æg
1 æggehvide
1 spsk. sirup
100 g brun farin
1 tsk. stødt kanel
1/2 tsk. stødt muskatnød
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. stødt nellike
23/4 dl piskefløde
Græskarpuré:
300 g græskarkød eller courgette
vand
Tilbehør:
vaniljeis eller flødeskum

  1. Rist nødderne i en bradepande i oven ved 200 gr. i ca. 5 min. Afkøl dem, og hak dem fint, evt. i en foodprocessor.
  2. Smuldr smørret i hvedemel og flormelis. Kom nødderne i, og saml dejen med æggeblommen og vandet. Lad dejen hvile i køleskabet i ca. 30 min.
  3. Rul dejen ud, og for en form (ca. 22 cm i diameter) med dejen. Forbag tærtebunden ca. 10 min. på midterste ovnribbe ved 200 gr.
  4. Pisk æggene sammen med den ekstra æggehvide i en skål. Kom siruppen i en gryde sammen med brun farin, rydderier og fløde. Kog det kort op. Rør det i æggene. Rør også græskarpuréen i æggene. Kom massen i tærtebunden, og bag tærten i ca. 50 min. Ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  5. Græskarpure: Kog græskarkødet eller courgetten ca. 20 min., og afdryp det i en sigte. Miks det til puré i en blender eller foodprocessor.