3 slags ”spreads” til sprødt brød
SPONSORERET indhold

3 slags ”spreads” til sprødt brød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Varmrøget ørredrillette, spicy tomattapenade, cremet gulerodshummus Den nemmeste picnicmad, der kan laves god tid i forvejen.

Af: Cecilie Svensson Foto: LineThit Klein
29. aug. 2014 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Gulerodshummus:
2 mellemstore gulerødder
ca. ½ dl af kogevandet
1 dåse kikærter
½ citron, saften heraf
1 fed hvidløg
1 spsk tahin (sesampasta)
ca. ½ dl ekstra jomfruolivenolie

Ørredrillette:
1 pakke varmrøget ørred med 2 fileter
2 spsk cremefraiche
2-3 spsk finthakket dild
½ citron, saft heraf
friskkværnet peber
ca. ¼ tsk salt

Spicy tomattapenade:
Ca. 200 g semi-dried tomater
50 g parmesan
½ tsk røget paprika
½ tørret chilipulver eller stærk paprika
½ dl olivenolie

Sådan gør du

Gulerodshummus
Skræl og kog gulerødderne møre i letsaltet vand. Gem 1 dl af kogevandet. Blend gulerødder, kikærter, citron, hvidløg, tahin og halvdelen af det gemte kogevand, tilsæt evt. lidt mere, hvis hummussen er svær at blende. Tilsæt olivenolie, til konsistensen er let tynd, men cremet. Den vil tykne, når den står lidt. Smag til med salt og eventuelt lidt ekstra citronsaft.

Ørredrillette
Skil fisken i mindre stykker med en gaffel. Tilsæt resten af ingredienserne, og brug gaflen til at ”mase” ingredienserne let sammen. Konsistensen skal være grov, men cremet. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

Spicy tomattapenade
Blend alle ingredienserne sammen til en pestolignende konsistens. Tilsæt lidt vand, hvis tapenaden er svær at blende sammen.