Squash-ricotta-lasagne med spicy tomatsauce
SPONSORERET indhold

Squash-ricotta-lasagne med spicy tomatsauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En super velsmagende vegetar lasagne.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
15. nov. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
Lasagne til 6-8 personer | Total: en time, 10 min

Ingredienser

Squash-ricotta-lasagne med spicy tomatsauce

3 mellemstore squash

Tomatsauce:
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg, finthakkede
2 dåser hakkede tomater
½ - 1 frisk rød chili i små tern
1 spsk sukker
1 lille sjat balsamico
salt

ricottacreme:
2 bægre frisk ricotta, ca. 500 g
1 dl sødmælk
1 bundt basilikum, finthakket
50 g revet parmesan
2 små æg
ca. ½ tsk salt
peber
1 pakke lasagneplader

topping:
2 poser frisk mozzarella
1 lille bakke blommetomater

Sådan gør du

Skær squasherne i 1 cm tykke skiver på langs, grill dem på en oliesmurt grillpande 2 min på hver side, til de er bløde.

Lav tomatsaucen ved at sautere hvidløg blanke i olivenolie, tilsæt tomater og chili, lad saucen simre i ca. 10 min uden låg. Smag til med sukker, balsamico og salt.

Rør ricottaen med mælk, til den er cremet, tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk til en cremet sauce.

Kog lasagnepladerne møre i letsaltet vand, 2-3 ad gangen i 6-7 min.

Smør et ildfast fad med fedtstof og læg først et lag lasagneplader, så tomatsauce, et lag squash og til sidst ricottacreme. Gentag og slut af med et lag lasagneplader, tomatsauce og derefter mozzarella i trevler, som fordeles sammen med skiveskårne tomater.

Bag i ca. 45 min ved 190 grader, læg folie over, hvis mozzarellaen bliver mørk.

Lad hvile 10 min, og servér.


PRØV OGSÅ: Pasta i cremet kartoffelsuppe