Bag sprøde birkessnegle med marcipan
SPONSORERET indhold

Bag sprøde birkessnegle med marcipan

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En mindre sød version af den klassiske kanelsnegl med rødder i det østeuropæiske køkken

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
11. maj. 2014 | Opskrift | ALT for damerne
20 stk. sprøde snegle med birkes

Ingredienser

Dej:
40 g gær
4 dl lunet mælk
1 knsp salt
3 spsk sukker
1 æg
1 tsk stødt kardemomme
ca. 750 g hvedemel
150 g stuetempereret
smør

Birkesfyld:
2 små poser blå birkes
Ca. 50 g rosiner
100 g marcipan
50 g smør

Sådan laver du birkessnegle:

Smuldr gæren ud i mælken, tilsæt salt, sukker, æg og kardemomme. Bland halvdelen af melet i, og rør dejen glat. 

Tilsæt smørret lidt ad gangen i mindre klumper sammen med resten af melet. Ælt dejen godt og grundigt sammen, indtil den er glat og smidig. Det kan være, du synes, at dejen virker for våd at arbejde med, men vær varsom med at tilsætte mere mel. Hvis du gør det, skal du nøjes med kun en lille smule ad gangen, for ofte vil dejen samle sig, når du får æltet den godt igennem. 

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en skål med et fugtigt klæde over, det tager ca. halvanden time. 

Blend birkes med rosiner, marcipan og blødt smør til en cremet masse. Alternativt kan fyldet samles med hænderne, det kan så betale sig at hakke rosinerne fint og rive marcipanen på den grove side af et rivejern. 

Når dejen er færdighævet, ruller du den ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 30 x 40 cm. Spred birkesfyldet ud på dejen, og rul den sammen til en tyk pølse. Skær den i skiver på 4-5 cm, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med ca. 2-3 cm afstand. 

Bag sneglene midt i ovnen ved 220 grader i 12-15 min, til de er jævnt gyldne og sprøde på toppen.

PRØV OGSÅ: Lækker spansk mandelkage

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter