Indretning
SPONSORERET indhold

Pernille pynter med naturen

JUL: Pernille Schlechter henter sin julepynt i skov og have og bruger hellere penge på løgblomster end på ny julepynt. Kig med indenfor i hendes sorte træhus i Dronningmølle, og lad dig inspirere af de smukke naturlige toner og den hyggelige stemning.

Foto: Lene K.
06. dec. 2015 | Bolig | BoligLiv


HVEM: Pernille Schlechter, ejer af firmaet Pernille’s Paradis, og hendes mand Nick, som er skovhugger.
HVAD: Sort træhus på 140 kvadratmeter, der blev bygget som sommerhus i 1960’erne.
HVOR: Dronningmølle i Nordsjælland.

www.pernillesparadis.dk

Der dufter af både julebagning og skov indenfor i Pernille Schlechters sorte træhus i Dronningmølle, for hun elsker at bage og finde materialer til årets julepynt i naturen og haven. Her vælger Pernille ting, som er faldet ned af sig selv, for dels må man i reglen ikke klippe i skoven, og dels vil hun nødigt klippe for meget i haven, så den til foråret ser afpillet ud. Pernille og hendes mand Nick har boet i det sorte træhus på 140 kvadratmeter i 14 år og har i årenes løb renoveret, tilbygget og moderniseret den oprindeligt meget lille bygning, der startede sit liv som sommerhus i 60’erne. Foruden nye badeværelser, nye vinduer og flere andre forbedringer, har de bygget et soveværelse til, der vender mod haven. I haven har de også bygget et åbent lysthus,
et ‘shelter’, skruet sammen af fyrrestammer, som Nick selv har fældet og bearbejdet på eget savværk

– Nick er skovhugger. Pernille passer firmaet Pernille’s Paradis, hvor hun sælger sjaler, tøj og små tæpper fra Indien til tøj- og brugskunstforretninger rundt omkring i Danmark. Nogle ting håndplukker hun, andre designer hun selv og får sat i produktion i Indien, f.eks. nogle skønne farvestrålende haremsbukser.


Hellere gammelt end nyt
Den naturlige julepynt klæder både husets hvidmalede trævægge og møblementet, der består af gamle svenske og danske møbler. Enkelte møbler har Pernille overtaget fra sine svigerforældre. Pernille holder meget af gamle ting, så naturens pynt bliver op til jul suppleret af loppefund. – Jeg vil hellere bruge pengene på årstidens blomster som hvide perlehyacinter og store midteuropæiske fyrrekogler end på nyt. Jeg er ikke rigtig til traditionel julepynt som engle og julemænd, fortæller Pernille.

Hvid jul
Pernille forklarer, at hun har været igennem både kravlenisser, snespray på vinduerne og nisselandskaber, da hendes datter var lille. Men julemode i forskellige farver har aldrig rigtig påvirket Pernille, som foretrækker naturens toner som grøn, hvid, brun og bordeaux og materialer som skind, træ, kogler og gran – og masser af stearinlys. Juleaften holdes næsten altid med familien på 12 personer i de idylliske omgivelser i Dronningmølle, hvor der de seneste år har været hvid jul. Endnu en af naturens smukke sider, som gør, at Pernille ikke kunne drømme om at rejse sydpå i julen.


Pernilles mand, Nick, er ikke skovhugger for ingenting. Det overdækkede indgangsparti ved hoveddøren i Dronningmølle er belagt med kraftige tømmerplanker.


Køkkenet var tidligere et lille rum i rødt og grønt! Nu er flere rum slået sammen til et luftigt hvidmalet spisekøkken. Det lysegrønne møbel er fransk. På lågen har en engel hængt sine vinger.


Når det er knap så koldt, tager Pernille sig gerne en slapper herude på den overdækkede terrasse.


En blød gammel stol indbyder til et hvil fra juleræset. På stolen ligger en plaid fra Pernille’s Paradis. På det lille bord sørger et opstammet minifyrretræ i en kurv for naturlig julestemning sammen med en adventsdekoration i en gammel bageform.


Soveværelset med dør mod haven er bygget til for nylig. Lamperne er gamle franske Jieldé fra Petit i Gilleleje. Sengetæppet er fransk.


I det åbne klædeskab hænger Pernilles tøj. Det blå skab er et gammelt dansk skab til sengetøj.


Gæsteværelset er samtidig Pernilles arbejdsværelse, som hun bruger, når hun designer og syr kollektionsprøver til sit firma Pernille’s Paradis. Den gamle jernseng og æslet, som parrets to børnebørn plejer at lege med, er fra Nicks mormors skobutik.


Pernille Schlechters sneklædte hus og have i Nordsjælland danner den perfekte ramme om jul med venner og familie.


Julebordet står i dagligstuen, som er det oprindelige sommerhus. Dugen af groft hør har Pernille selv syet. På stolene med de langhårede tibetanske lammeskind hænger kræmmerhuse af indisk stof med eukalyptusgrene i. Gennem vinduerne er der kig til den overdækkede terrasse, hvor der stadig er druer på vinen under taget.


Pernille har dækket op med krystalglas og antikt sølvbestik og pyntet bordet med grene fra have og skov – også nogle med blade på – anis og dele af en gammel lysekrone.


Hjemmestrikket kræmmerhus med tørret rose.


For enden af stuen står det lidt alternative, men skulpturelle juletræ, som er toppen af en stor nobilisgran. Nick kravlede op i det for at få toppen med hjem, da træet alligevel skulle fældes. Træet er pyntet med rensdyr skåret af horn, lys hængt op i lædersnor og en enkelt hjemmelavet engel af uld.


Det åbne lysthus bruges både sommer og vinter, f.eks. hvert år den anden søndag i advent, hvor Pernille og hendes mand traditionen tro inviterer 25-30 gæster til hvid gløgg, æbleskiver og godter derude.

► SE OGSÅ: Hyggelig treværelses: Helt vild med jul
► SE OGSÅ: Jul på Vesterbro
► SE OGSÅ: Klassisk jul med klip og kager