Napoleonskager med brombær & blåbær
SPONSORERET indhold

Napoleonskager med brombær & blåbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bag de lækreste konditorkager med fyld af brombær og blåbær. Kagerne er nemme at bage med færdigkøbt butterdej.

Af: Thomas Hergaard/Opskrift Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
04. sep. 2012 | Opskrift | Hjemmet
8-10 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet

Bunde:
400 g frossen butterdej (i ruller)
1 æg
Creme:
1/2 stang vanilje
1/4 l mælk (eller fløde 9 %)
2 æg
3 spsk sukker
1 spsk majsstivelse
Bær:
200 g brombær
200 g blåbær
100 g sukker
1 + 1/2 dl vand
2 spsk kartoffelmel
Glasur:
100 g flormelis
2 spsk rom (el. lign.)
Endvidere:
2 dl piskefløde

  1. Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud på et skærebræt og del hvert stykke igennem, så der bliver 4 stænger på ca. 10 cm’s bredde.
  2. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl dem med sammenpisket æg (dog ikke på kanterne, da det vil hindre dem i at hæve ordentligt). Prik dejen med en gaffel og sæt pladen i ovnen i 15-20 min., til dejen er gylden og gennembagt. Læg stængerne på en rist til afkøling.
  3. Creme: Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og kom den i en gryde med mælk eller fløde. Giv det et opkog. Pisk æggene sammen med sukker og majsstivelse i en skål.
  4. Pisk mælk eller fløde i æggene og hæld det tilbage i gryden. Kog det igennem under piskning. Hæld cremen i en skål og lad den afkøle.
  5. Bær: Læg de flotteste bær (75 g af hver slags) til side. Kom resten i en gryde med sukker og vand og kog det igennem under omrøring, til sukkeret er smeltet, og bærrene er kogt lidt ud.
  6. Tag gryden af varmen og tilsæt kartoffelmel rørt ud i koldt vand. Hæld det i en skål til afkøling.
  7. Glasur: Rør sigtet flormelis sammen med rom og smør det på 2 af stængerne. Brug undersiden af dem som overside, da de er glattest.
  8. Samling: Læg de 2 stænger uden glasur på et fad. Pisk cremen igennem og fordél den på stængerne. Vend de rå bær i bærkompotten (hold lidt tilbage til pynt) og læg den oven på cremen.
  9. Pisk fløden til skum og fordél den over bærrene. Læg de to glaserede stænger ovenpå. Pynt med friske bær.
  10. Skær hver stang ud i 4-5 kager. Brug en skarp, savtakket kniv.