Dessertroulade med hvid chokolade og mokka
SPONSORERET indhold

Dessertroulade med hvid chokolade og mokka

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
29. aug. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

Rouladebund:
3 æg
150 g sukker
100 g finthakkede mandler
2 spsk. hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
15 g smeltet smør til formen
Fyld:
1 dl hele kaffebønner
3½ dl piskefløde
200 g hvid chokolade
3 blade husblas
1½ dl sødmælk
Passionsfrugtsauce:
1 dl vand
1 dl sukker
1 dl friskpresset appelsinsaft
1 tsk. friskrevet appelsinskal
8 passionsfrugter
3 spsk. Grand Marnier
Pynt:
3 passionsfrugter

  1. Pisk æg og sukker skummende. Kom finthakkede mandler, hvedemel og kartoffelmel i. Pisk med håndmikser 1-2 min. Rør bagepulver i.
  2. Fordel dejen på bagepapir (25 x 35 cm), eller i en form foret med bagepapir. Pensl med smeltet smør. Bred dejen ud heri. Bag kagen ca. 10 min., til den er gennembagt ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Vend kagen ud på sukkerdrysset bagepapir, og køl den af.
  4. Kog piskefløden op med kaffebønnerne. Lad det køle helt af i køleskabet. Si kaffebønnerne fra.
  5. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Udblød husblassen 10 min. i koldt vand. Kog mælken op og smelt husblassen heri. Rør mælken i den hvide chokolade lidt efter lidt ved at starte i chokoladens midte og røre hele tiden. Afkøl blandingen lidt. Pisk mokkafløden til skum, og vend den i. Lad cremen køle helt af i køleskab. Fordel cremen på kagebunden, og rul den sammen.
  6. Kog sukker og vand sammen til sirup. Tilsæt appelsinsaft og skal. Skrab saft og kerner ud af passionsfrugterne, og kom dem i en skål. Hæld appelsinsiruppen over. Rør rundt. Rør Grand Marnier i.
  7. Skær skrå skiver af rouladen, og stil den på tallerkner. Fordel lidt sauce omkring. Pynt med passionsfrugter.