Prøv disse alternative æbleskiver. De smager fantastisk.
SPONSORERET indhold

Æbleskiver med brieost og syltede figner

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Giv søndagsbrunchen lidt fornyelse i julen med denne version, som også er oplagt at servere til et cocktailparty. Opskrift af Gitte jakobsen.

Af: Redaktionen Foto: Pia Enghild
10. dec. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
4 personer

Ingredienser

Grunddej:
50 g gær
100 ml vand, lunet
400 ml kærnemælk
4 æg
250 g hvedemel
2 spsk rørsukker
2 tsk kardemomme
½ tsk salt

1 portion grunddej
2 spsk bredbladet persille, hakket
1 tsk rosmarin, hakket
lidt smør, smeltet
ca. 200 g brieost, skåret i tern
salt og friskkværnet peber

Syltede figner:
200 g små tørrede figner
150 g brun farin
200 ml rødvin
1 spsk æbleeddike
1 spsk akaciehonning
2 stk kanelstænger
3 stk stjerneanis
5 stk kardemommekapsler
2 stk laurbærblade

Sådan gør du

Grunddej:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt kærnemælk, og rør æggene ud i væsken. Bland mel, sukker, kardemomme og salt i en skål, og pisk det i væsken. Lad dejen hvile overdækket i 45 minutter. Nu har du den skønneste grunddej til æbleskiver.

Syltede figner:
Prik fignerne et par gange med en gaffel. Kom alle ingredienserne op i en gryde, og lad det simre i 20 minutter ved svag varme. Fignerne kan med fordel laves et par dage i forvejen og holder sig minimum en måned på køl.

Bagning:
Vend nænsomt persille og rosmarin i grunddejen, og smag til med friskkværnet peber og lidt ekstra salt.

Smør hullerne i æbleskivepanden med lidt smeltet smør, og sæt panden på komfuret ved jævn varme. Kom 1 god spsk dej i hvert hul og derefter et stykke brieost i midten af hver æbleskive. Dæk med ­endnu 1 spsk dej. Bag æbleskiverne, til de er let gyldne i bunden. Vend dem med et ­træspyd, og bag dem færdig.
Server de lune æbleskiver med de syltede figner.