Gulerodskage med cream cheese frosting (carrot cake)
SPONSORERET indhold

Gulerodskage med cream cheese frosting (carrot cake)

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker opskrift på en original amerikansk carrot cake med den helt rigtige frosting lavet af cream cheese på toppen. Få opskriften på den lækre gulerodskage her:ªç

Af: Erin Enerhardt Chapman & Grace Wilson Løvig Foto: Andreas Wiking
30. jan. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
(1 kage: 8-10 stykker)

Ingredienser

Kage:
smør til formen
225 g ananas
220 g hvedemel
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1½ tsk. stødt muskat
4 store æg
200 g lys muscovadosukker
225 g sukker
3½ dl vegetabilsk olie
240 g fintrevet gulerod
75 g revet kokos
130 g sultanarosiner
200 g hakkede valnødder
Cream Cheese Frosting:
115 g usaltet smør
225 g flødeost natural
450 g flormelis
2 tsk. vaniljeessens
Pynt:
400-600 g hakkede valnødder

  1. Forvarm ovnen til 165 gr., og smør to kageforme (23 cm i diameter).
  2. Dræn ananassen, og hak den fint. Riv gulerødderne, og hak valnødderne. Stil til side.
  3. Pisk eller sigt melet sammen med natron, bagepulver, kanel og muskat i en mellemstor skål. Stil til side.
  4. Pisk æggene godt med en håndmikser i en stor skål. Tilsæt muscovadosukker og almindeligt sukker, og pisk, til blandingen bliver let og luftig. Tilsæt olie, og pisk, til det er optaget i resten.
  5. Tilsæt langsomt melblandingen til æggeblandingen, og pisk, til det er blandet godt sammen.
  6. Tilsæt gulerødder, kokos, ananas, rosiner og nødder med en ske. Rør godt, til alle ingredienser er fordelt i dejen.
  7. Fordel dejen ligeligt mellem kageformene, og bag i 40-45 min., eller til du kan stikke en tandstik i kagen, uden at dejen hænger ved.
  8. Lad kagerne hvile i formene i 30 min., vend dem så ud på en rist, og lad dem køle helt af.
  9. Pisk tempereret smør og flødeost til frosting med en håndmikser, til den er cremet og glat. Sigt flormelis i, og pisk, til det er blandet godt. Tilsæt vaniljeessens, og rør igen. Tilsæt evt. mere flormelis, så frostingen har den rette konsistens. Smør frostingen på med en kniv eller spatel, og pres forsigtigt små håndfulde af hakkede valnødder mod kagens kanter. 10. Lad kagen hvile i køleskabet inden servering. Det gør det nemmere at skære den i skiver.