snacks
Foto: Maria Nielsen snacks

2 herlige snacks og 1 dip

De stegte courgetter og hjertesalatblademe med avokado og finthakket salsa er supergode som både tilbehør eller som en lille snack eller forret. Den skønne krydrede salsa verde smager fantastisk med fisk, fjerkræ eller kød til.

printer Print
plate 4 Person(er)

Salsa verde:
2-3 fed hvidløg
15 g hver af: persille, basilikum, dild, mynte og kørvel
1 spsk afdryppede kapers
1 spsk rødvinseddike
1 tsk dijonsennep
1 knsp sukker
1-2 spsk grøntbouillon
2 spsk olivenolie
Salt, friskkværnet peber

Stegte courgetteskiver:
2 tynde courgetter 4-500 g
1 spsk olivenolie
1 spsk flaget havsalt
1 tsk groft stødt peber
2 spsk hakket persille
4 spsk hakkede pistacienødder

Salat med avokado og finthakket salsa:
4 flotte, hele blade hjertesalat
1-2 fed finthakket hvidløg
Lidt finthakket grøn chili
Limesaft
8-10 cm finthakket agurk
Salt, friskkværnet peber
Kødet af 1 moden avokado
Koriander

Sådan gør du:

Salsa verde:
Blend hvidløg, urter, kapers, vineddike og sennep samt sukker. Tilsæt bouillon og olie, mens der blendes, indtil du har en sauce af passende konsistens, som smages til med yderligere vineddike, salt og peber.


Stegte courgetteskiver:

Skær courgetterne i et par mm tykke skiver. Varm olien i en stor pande og steg courgetterne let gyldne på begge sider. Læg dem på et fad, efterhånden som de er stegt. Lav en blanding af havsalt, peber, persille og pistacie, drys og vend courgetterne med blandingen. Courgetterne kan spises lune eller kolde.

Salat med avokado og finthakket salsa:
Rør hvidløg, chili og limesaft med agurketern og smag godt til med salt og peber. Fordel avokadokødet i salatbladene, top med agurkesalsaen og pynt med koriander.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde snacks, Dip og Tilbehør