2 sommerfavoritter med fisk
SPONSORERET indhold

2 sommerfavoritter med fisk

Det er nemt, det smager vidunderligt, og så er det mad for både børn og voksne.

Foto: Columbus Leth
29. maj. 2013 | Opskrift | BoligLiv

GRILLSPYD MED PASTA I CITRONFLØDE
Tid: ca. 30 min. (4 pers.)

Spyd:
300 g laksefilet uden skind og ben
300 g torskefilet uden skind og ben
2 tsk. citronpeber
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt laurbærblade
8 træspyd

Pasta i citronfløde:
1 lille spidskål
200 g ærter
400 g pasta, f.eks. fuldkorns-fettuccine
2 dl bouillon
2 dl fløde
saft af 1 citron
salt og peber
1 bundt purløg
evt. ærteskud til pynt

1. Skær laks og torsk ud i stykker på ca. 3 x 3 cm. Bland olien med citronpeber og salt i en dyb tallerken. Vend fisken i olien, og lad den marinere i 15 min. Læg træspyddene i vand imens.

2. Træk fisken på spyd, skiftevis med laurbærblade, så der sidder både torsk og laks på hvert spyd. Læg fiskespyddene på en bageplade med bagepapir. Tænd grillen i ovnen til høj varme, og steg fiskespyddene under grillen i ca. 4 min.

3. Fjern de yderste blade og stokken af spidskålen. Snit kålen fint.

4. Kog pastaen som angivet på emballagen. De sidste 2 min. koges spidskål og ærter med. Hæld pasta og grønt til afdrypning i en sigte.

5. Kom bouillon, fløde og citronsaft i en gryde, og kog op. Smag saucen til med salt og peber, og tilsæt klippet purløg. Vend saucen med pasta og grønt, og server til grillspydene. Drys evt. med friske ærteskud.


SHRIMP & FISH 'N' CHIPS
Mums, dybstegte rejer med sprøde fritter – det er ligesom at sidde på en havn i sommerferien og blive forkælet.

Tid: ca. 40 min.   
(4 pers.)


Fritter:
4 bagekartofler
5 dl majs- eller vindruekerneolie til dyb-
stegning
salt


Fisk:
12 tigerrejer
400 g fisk i fileter (eller blæksprutter skåret i ringe)
50 g hvedemel
2 æg
100 g grov rasp (sælges også som ‘pankorasp’)
1 citron


Sauce tatar:
1½ dl cremefraiche 18 %
3 spsk. mayonnaise
2 tsk. grovkornet sennep
1 håndfuld krydderurter, f.eks. kørvel, persille, dild, basilikum
2 spsk. kapers
salt og peber


1. Skær kartoflerne i stave.

2. Varm olien i en gryde, og steg kartoflerne lidt ad gangen i ca. 10 min., til de er sprøde og gyldne. Drys fritterne med salt.
´
3. Pil rejerne, og dup dem tørre med køkkenrulle. Skær fisken i mundrette stykker. 

4. Vend rejer og fisk i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i rasp, og steg i olien, til de er sprøde. Læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.

5. Rør cremefraiche med mayonnaise og sennep. Hak krydderurterne, og vend i cremen sammen med kapers. Smag til med salt og peber.

6. Server de dybstegte fisk med citron, fritter, sauce tatar og evt. en skål salat.

LÆS OGSÅ: Kylling med ingefær og grillede nye grøntsager