2 x nem og lækker pasta
SPONSORERET indhold

2 x nem og lækker pasta

Åh, dejlige udskældte kulhydrater, hvor vi dog elsker jer! Pasta smager så skønt og så kan man lave utrolig nemme og hurtigeretter.

Foto: VK Stock
07. feb. 2016 | Opskrift | BoligLiv


Linguine med pecorino, persille og pancetta

(4 pers.)

400 g linguine (smal båndpasta)
2 tykke skiver pancetta i tern (el.lign. god bacon)
½ dl olivenolie
1 fed hvidløg, fintsnittet
100 g friskrevet tør pecorino (eller parmesan)
1 spsk. sort peber, knust i morter
1 håndfuld bredbladet persille
grofthakket salt

1. Kog pastaen al dente i rigeligt saltet vand. Rist pancettaen sprød på en pande. Tag af, og vask panden.

2. Steg hvidløg gyldent i lidt olie på panden.

3. Kom hvidløg, pancetta, pecorino, peber og olie i en stor skål sammen med pastaen, og vend godt rundt, så olie og ost lægger sig om pastaen. Drys persille over, krydr med salt, og server.



Tagliatelle med citron og timian

(4 pers.)

400 g tagliatelle (båndpasta)
½ dl jomfruolivenolie
100 g friskrevet parmesan
1 spsk. frisk citrontimian saft fra to citroner og en lime
salt og peber fra kværn

1. Kog pastaen al dente. Kom de øvrige ingredienser i en stor skål.

2. Sigt pastaen, og kom den i skålen. Vend rundt og server med det samme.


Kog den perfekte pasta:
1. Kog pastaen i rigeligt vand, som er godt saltet.

2. Rør rundt, når pastaen er kommet i gryden, så den spredes og ikke klumper eller sætter sig på bunden.

3. Kog ‘al dente’, det vil sige, at der stadigvæk skal være bid i pastaen.

4. Husk, at når pastaen skal blandes med en sovs på panden, skal den være lidt mere al dente end ellers, da den koger videre på panden i et par minutter.

5. Beregn ca. 100 g pasta pr. person, 1 liter vand pr. 100 g og 10 g salt pr. liter vand.

► SE OGSÅ: Courgettepasta med basilikum, citronolie, parmesan og mandler
► SE OGSÅ: Pasta med rodfrugtcreme
► SE OGSÅ: Pasta med romesco, tomater og sprød chorizo