3 gode dip
SPONSORERET indhold

3 gode dip

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Giv maden lidt ekstra smag med disse 3 dip

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
24. jul. 2015 | Opskrift | Fit living

Ingredienser

1. Tomatchutney:
ca. ¾ liter
800 g cherrytomater i halve
500 g økologisk rørsukker
1 finthakket økologisk appelsin
1 finthakket økologisk citron
1 udkernet finthakket chili
1 spsk reven ingefær
1 flækket vaniljestang
2 dl hvidvinseddike

2. Persille & cashew-pesto:
ca. 10 spsk
35 g ristede cashewnødder
1 bundt kruspersille
1 bundt basilikum
1 stort fed hvidløg
4 spsk olivenolie
2 spsk lys balsamico
salt, peber

3. Chili & lime-rub:
ca. 12 spsk
2 spsk røget paprika
2 spsk sød paprika
2 tsk chilifllager
1 spsk stødt sumac
1 tsk knuste peberkorn
2 spsk flaget havsalt
2 spsk fintreven limeskal
2 spsk brunt sukker

Sådan gør du:

1. Tomatchutney
Kom alle ingredienserne i en gryde, og bring dem i kog under omrøring. Rør, til sukkeret er smeltet. Lad det hele simre uden låg ca. 1½ time – rør jævnligt, til chutneyen har marmeladeagtig konsistens. Hæld chutneyen på rengjorte glas, og luk dem med det samme. 150 kcal pr. ½ dl

2. Persille & cashew-pesto
Blend nødder, persille, basilikum og hvidløg. Tilsæt olien lidt efter lidt, og smag til med balsamico samt salt og peber. Pestoen har fin holdbarhed i køleskabet op til 1 uge. 45 kcal pr. spsk

3. Chili & lime-rub
Bland alle ingredienser, og opbevar i tætsluttende glas. Rubben har en holdbarhed på køl op til en måned. 12 kcal pr. spsk