appelsiner
SPONSORERET indhold

3 opskrifter: Søde vitaminer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Opskrifterne er  fra venstreBoost dit immunforsvar med saftige appelsiner. De er fyldt med C-vitamin og holder dig sund hele vinteren.

Af: Redaktionen
10. feb. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

Salat med pistacie-crunch (260 kcal)
Pistacie-crunch:
1 spsk smør
35 g let hakkede pistaciekerner
50 g reven brødkrumme fra fuldkornsbrød
3-4 spsk rørsukker

Dip med appelsin, chili & ingefær (80 kcal)

Ca. 1,5 dl

2 spsk fintstrimlet ingefær
1 stor, udkernet, fintsnittet chili
70 g sukker
1 dl friskpresset appelsinsaft
1-2 spsk fishsauce

Appelsin-granité (90 kcal)

5 dl friskpresset appelsinsaft
1 spsk fintrevet appelsinskal
korn af 1 vaniljestang
½ dl agavesirup

Pynt: Mynteblade

Sådan gør du:

Salat med pistacie-crunch (260 kcal)
Begynd med pistacie-crunch. Varm smørret i en stor pande og rist nødderne let heri, før brødkrummerne blandes i, og der ristes videre, til det hele er gyldent. Hæld sukkeret i til sidst og rør, til det karamelliserer. Afkøl blandingen. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Anret dem på tallerkener og drys med crunch lige før servering.
Dip med appelsin, chili & ingefær (80 kcal)
Kom ingefær, chili, sukker og appelsinsaft samt fishsauce i en gryde og lad det hele koge ved middelhøj varme i 3-5 minutter til en let sirupsagtig konsistens. Smag evt. til med yderligere fishsauce og afkøl dippen før brug.

Appelsin-granité (90 kcal)
Bland appelsinsaften omhyggeligt med appelsinskal, vanilje, agavesirup, før blandingen hældes i en lav form og sættes i fryseren. Rør i blandingen ca. hver halve time med en gaffel. Det tager omkring 3 timer at fryse granitéen færdig. Skrab appelsinskallerne helt rene og brug dem til serveringen, hvor granitéen anrettes i skallerne og pyntes med frisk mynte.