Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Lækre mellemmåltider med rug
Foto: Maria Nørregaard Tre sunde rugbarer, du bager af samme dej og varierer med forskelligt fyld.

Tre sunde rugbarer

3 sunde rugbarer, du kan bage selv

Lækkersulten − eller brug for et sundt mellemmåltid? Her får du opskriften på tre sunde rugbarer, som er lavet på samme dej, men med forskelligt fyld. Mmm!

plate 16 stk. rugbarer
printer Print

Grunddej:
25 g gær
5 dl lunkent vand
500 g Amo Fuldkornsrugbrødsblanding
eller 500 g Rugkernebrødsblanding
med hørfrø fra De 5 gårde
200 g hvedemel

Rugbar med rosin & valnød:
1 portion grunddej
50 g hakkede valnøddekerner
100 g lyse rosiner
1 spsk stødt fennikelfrø

Rugbar med tranebær:

1 portion grunddej
150 g tørrede tranebær

Rugbar med choko:

1 portion grunddej
125 g hakket mørk chokolade 70%

Sådan gør du:

Grunddej:
Rør gæren ud i det lune vand, rør melblandingen i og derefter hvedemelet. Ælt dejen godt igennem og del den i 2 portioner. Form hvert af dejstykkerne til en tyk plade 10 × 20 cm. Skær hvert af dem i 8 stykker. Sæt rugbarerne på plader med bagepapir og lad dem hæve i 45 min. Bag dem ved 200° i 15-20 minutter og lad dem afkøle på en bagerist.

Rugbar med rosin & valnød:
Tilbered grunddejen og ælt den med rosiner, nødder og fennikel.
160 kcal

Rugbar med tranebær:
Tilbered grunddejen og ælt den med de tørrede tranebær.
170 kcal

Rugbar med choko:
Tilbered grunddejen og ælt den med hakket chokolade.
180 kcal

Se, hvad vi ellers skriver om: Sunde snacks og Tilbehør