4 lækre desserter
SPONSORERET indhold

4 lækre desserter

Inviter dine forårsgæster på forrygende desserter, de vil huske dig for. Her får du fire af redaktionens favoritter. Velbekomme.

Foto: Columbus Leth, Henrik Freek Christensen
17. apr. 2013 | Opskrift | BoligLiv

BLÅBÆR I KOKOS - VERDENS NEMMESTE KAGE 

Lav den som en lynhurtig kage til kaffen eller en supernem dessert til weekendens hyggemiddag...

Tid: ca. 15 minutter plus 20 minutters bagning. (6 pers.)

300 g blåbær
100 g sukker
100 g smør
200 g kokosmel
75 g rørsukker
1 tsk. bagepulver
1 æg

Tilbehør: Cremefraiche eller flødeskum

1. Kom de frosne blåbær i en smurt form, og drys sukkeret over.

2. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Tilsæt kokosmel,
rørsukker, bagepulver og æg, og rør det hele godt sammen.

3. Fordel smuldredejen over blåbærrene, og bag kagen i forvarmet
ovn ved 175 grader i ca. 20 minutter. Server kagen lun med
creme-fraiche eller flødeskum.

TIP: BLÅBÆR KAN ERSTATTES AF BROMBÆR, SOLBÆR ELLER STIKKELSBÆR.

CITRONMÅNE MED MASCARPONECREME

Kagen tåler ingen sammenligning med tankstation-udgaven! Denne lækre citronmåne er både saftig og velsmagende. Mascarponecreme kan selvfølgelig erstattes af en klassisk glasur.

Tid: ca. 20 min. plus bagetid  (2 måner a ca. 6 stykker)

200 g smør
200 g flormelis
4 æg
200 g hvedemel
1½ tsk. bagepulver
2 økologiske citroner

Mascarponecreme:
250 g mascarpone
2 spsk. flormelis
saft af ½ citron

1. Tænd ovnen på 175 grader.

2. Pisk smør og flormelis godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Sigt hvedemel med bagepulver, og rør det i dejen. Riv skallen af citronerne, og kom i dejen.

3. Fordel dejen i en smurt springform drysset med mel. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 45 min. Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.

4. Rør mascarpone med flormelis og citronsaft, og fordel cremen på kagen. Halver kagen, så den ligner to halvmåner.

MANDELTÆRTE MED APPELSINSIRUP OG APPELSINIS 

Den ultimative dessert for alle appelsin- elskere. Tærten alene uden sirup og is er også ret god, hvis det skal være den nemme udgave!

(1 tærte er nok til 8 pers.)

Appelsinsirup:
4 små appelsiner med tynd skal, ikke overfladebehandlede
saft fra 6 appelsiner
400 g rørsukker
korn fra 1 stang vanilje

1. Skær små snit i de hele appelsiner, og læg dem i gryden med appelsinsaft, vaniljekorn, vaniljestang og sukker. 

2. Lad det simre ved svag varme i halvanden times tid. Skum siruppen.

Tærtebund:
200 g koldt usaltet smør
250 g hvedemel
125 ml cremefraiche
2 spsk. rørsukker

Fyld:
270 g mandler
120 g usaltet smør
4 spsk. god appelsinmarmelade
4 spsk. cognac
4 spsk. appelsinsirup (hak evt. lidt appelsin sammen med)

Glasur:
175 g mørk chokolade med højt kakaoindhold
1 dl fløde
50 g usaltet smør
2 spsk. appelsinsirup
1 spsk. cognac

1. Skær smørret i små tern, og smuldr det i melet. Tilsæt cremefraiche og sukker, og ælt til en ensartet dej. Du kan også komme alle ingredienser i en foodprocessor og røre til en ensartet dej. Pak dejen i film, og lad den hvile 1 time i køleskab.

2. Rist mandlerne på panden. Ryst panden hele tiden, så de tager lidt farve, uden at de bliver brune. Lad dem køle af. Hak mandlerne fint i foodprocessoren, og bland dem med smør, marmelade, cognac og sirup.

3. Tænd ovnen på 175 grader. Tag dejen ud af køleskabet, og rul den tyndt ud på et meldrysset bord. Pres den ned i en smurt tærteform. Formen skal være ca. 24 cm i diameter. Fordel fyldet i tærten, og bag den i ca. 30 minutter. Tag tærten ud, og lad den køle af.

4. Kom ingredienserne til glasuren i en skål, og stil den i et vandbad. Lad det smelte, og rør til en ensartet masse. Lad glasuren køle lidt af. Smør den oven på kagen, når den er lunken. Pynt med appelsin fra siruppen, og server med appelsinis eller flødeskum.

 

VANILJECRÈME BRÛLÉE MED PÆRER 

Vil du forkæle dig selv, dine kære eller dine gæster med verdens lækreste dessert, så kast dig over denne skønne vaniljecrème brûlée med pærer.

Tid: ca. 30 min. plus koge- og bagetid samt tid til afkøling (6 pers.)

2 pærer
2 spsk. smør
2 spsk. sukker
korn af 1 stang vanilje
5 dl piskefløde
100 g sukker
5 æggeblommer

1. Skær pærerne i halve. Fjern kernehus og skræl. Skær pærerne i små tern.

2. Smelt smørret på en pande, og rist pærerne et par minutter. Drys sukker over, og tag panden af varmen. Pærerne må endelig ikke blive for bløde.

3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom fløde, vaniljekorn, vaniljestang og sukker i en gryde, og lad det simre i ca. 10 min. Afkøl fløden, til den er lunken. Tag vaniljestangen op.

4. Rør æggeblommerne sammen i en skål. Hæld den lune fløde i, mens der piskes.

5. Fordel pærerne i bunden af 6 portionsskåle, der tåler at komme i ovnen. Hæld cremen i skålene.

6. Bag créme brulée i vandbad ved 120 grader i ca. 45 min., til cremen er fast. Tag dem ud, og stil dem i køleskabet et par timer. De skal være helt kolde.

7. Før servering drysses overfladen med et tyndt lag sukker. Karamelliser overfladen med en gasbrænder, eller grill i ovnen et par minutter, til sukkeret smelter.