Æblekage med kanelskum
SPONSORERET indhold

Æblekage med kanelskum

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Når det er koldt udenfor er der intet som hjemlig og hyggelig vintermad - her i form af æblekage med kanelskum. Bon appetit.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Falck
08. mar. 2016 | Opskrift | Hjemmet
1 kage eller 10-12 stykker

Ingredienser

Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 45 min.
4-5 æbler
1 citron
4 æg
300 g sukker
1 tsk. citronskal
250 g hvedemel
2 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. bagepulver
et drys salt
100 g mandler (med eller uden skind)
ca. 50 g smør (til formen og klatter på toppen)
2-3 spsk. perlesukker
Kanelskum:
½ l piskefløde
1-2 tsk. stødt kanel

  1. Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne ud i 6-8 både. Vend dem med citronsaft.
  2. Pisk æg med sukker og fintrevet citronskal til tykt skum i ca. 10 min. med en håndmikser.
  3. Bland hvedemel, kardemomme, bagepulver og salt sammen, og drys det igennem en si i dejen. Vend hakkkede mandler i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm. i diameter). Læg æblerne i dejen. Læg små smørklatter på æblestykkerne.
  5. Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Drys perlesukker hen over kagen de sidste 5-10 min. af bagetiden.
  6. Afkøl kagen lidt på en bagerist.
  7. Pisk fløde og kanel til skum, og servér det til den lune æblekage.