Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Æble/kanelsnegle
Foto: Thomas Hergaard

Æble/kanelsnegle - opskrift fra Hjemmet

Æble/kanelsnegle

printer Print

Arbejdstid:
45 min.
Hævetid:
1 time og 30 min.
Bagetid:
20 min.
Fryse-egnede
(12 stk.)
50 g smør
2 ½ dl mælk
15 g gær
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk salt
ca. 450 g hvedemel
Fyld:
3 æbler (revne)
1 spsk citronsaft
3 spsk farin
1 tsk stødt kanel
Pynt: 1 æg og lidt perlemelis

  1. Smelt smørret og hæld det i en skål. Tilsæt kold mælk og rør gæren ud i væsken.
  2. Tilsæt æg, sukker, salt og mel og ælt dejen smidig. Lad den hæve tildækket 1 time.
  3. Bland de revne æbler med citronsaft, farin og kanel.
  4. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel (30x40 cm).
  5. Bred fyldet ud på dejen og rul den sammen som en roulade.
  6. Del den i 12 stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir(læg dem evt. i papirmuffinsforme).
  7. Lad dem hæve tildækket 1/2 time.
  8. Varm ovnen op til 220 grader.
  9. Pensl sneglene med sammenpisket æg og drys med perlemelis.
Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert og Kanelsnegle