Æblepandekager med is
Foto: Thomas Hergaard

Æblepandekager med is - opskrift fra Hjemmet

Æblepandekager med is

Skøn dessert.

printer Print
plate (4 personer - cirka 12 stk)

Arbejdstid: ca. 45 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnede
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
et drys fint salt
1 tsk stødt kardemomme
4 små æg
2 dl mælk
4 store (250 g) æbler (groftrevne)
2 spsk citronsaft
1 spsk sukker
smør (til stegning)
Tilbehør:
vaniljeis
små stykker frisk æble
Pynt:
citronmelisse

  1. Bland mel, bagepulver, salt og kardemomme i en skål.
  2. Slå æggene ud i skålen og pisk godt sammen, til dejen er klumpfri, og pisk gradvist mælk i.
  3. Vend revet æble sammen med citronsaft og rør det i dejen med sukker.
  4. Smelt lidt smør på en varm pande og kom et par skefulde dej på til hver pandekage. Steg i 3-4 min. på hver side.
  5. Nyd de lune æblepandekager med vaniljeis og stykker af frisk æble. Pynt med citronmelisse.
Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte og Dessert