Ingredienser
Arbejdstid: ca. 45 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnede
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
et drys fint salt
1 tsk stødt kardemomme
4 små æg
2 dl mælk
4 store (250 g) æbler (groftrevne)
2 spsk citronsaft
1 spsk sukker
smør (til stegning)
Tilbehør:
vaniljeis
små stykker frisk æble
Pynt:
citronmelisse
- Bland mel, bagepulver, salt og kardemomme i en skål.
- Slå æggene ud i skålen og pisk godt sammen, til dejen er klumpfri, og pisk gradvist mælk i.
- Vend revet æble sammen med citronsaft og rør det i dejen med sukker.
- Smelt lidt smør på en varm pande og kom et par skefulde dej på til hver pandekage. Steg i 3-4 min. på hver side.
- Nyd de lune æblepandekager med vaniljeis og stykker af frisk æble. Pynt med citronmelisse.