Ingredienser
Arbejdstid:
30 min.
Udvanding:
nogle timer
Trækketid:
gerne et par dage
4 gammeldags modnede saltsild (fileter)
Æblelage:
200 g sukker
2 dl æblemost
1/2 dl æbleeddike (evt. Meyers)
1 løg (hakket, ca. 1x1 cm)
2 pigeonæbler
Tilbehør: godt rugbrød
- Udvand sildefileterne i koldt vand, til det er klart, enten i flere hold vand eller i rindende vand.
- Dup sildefileterne tørre med køkkenrulle.
- Varm sukker i en dyb pande eller lille tykbundet gryde, til det bliver til gylden karamel (det må ikke blive brændt).
- Tilsæt æblemost og æbleeddike.
- Kog det sammen og lidt tykkere til ca. 2 dl. Skær æblerne i både, tilsæt dem til æblelagen sammen med løg.
- Kog kort op, og træk det væk fra varmen, så det ikke koger ud.
- Afkøl lagen. Læg filterne i et lille fad eller skål og hæld lagen over, så sildene er dækkede.
- Lad det trække et par dage. Servér sildene med godt rugbrød og stykker af æble og løg fra lagen.