Æblesild fra Hotel Saxkjøbing
Foto: Thomas Hergaard

Æblesild fra Hotel Saxkjøbing - opskrift fra Hjemmet

Æblesild fra Hotel Saxkjøbing

printer Print

Arbejdstid:
30 min.
Udvanding:
nogle timer
Trækketid:
gerne et par dage
4 gammeldags modnede saltsild (fileter)
Æblelage:
200 g sukker
2 dl æblemost
1/2 dl æbleeddike (evt. Meyers)
1 løg (hakket, ca. 1x1 cm)
2 pigeonæbler
Tilbehør: godt rugbrød

  1. Udvand sildefileterne i koldt vand, til det er klart, enten i flere hold vand eller i rindende vand.
  2. Dup sildefileterne tørre med køkkenrulle.
  3. Varm sukker i en dyb pande eller lille tykbundet gryde, til det bliver til gylden karamel (det må ikke blive brændt).
  4. Tilsæt æblemost og æbleeddike.
  5. Kog det sammen og lidt tykkere til ca. 2 dl. Skær æblerne i både, tilsæt dem til æblelagen sammen med løg.
  6. Kog kort op, og træk det væk fra varmen, så det ikke koger ud.
  7. Afkøl lagen. Læg filterne i et lille fad eller skål og hæld lagen over, så sildene er dækkede.
  8. Lad det trække et par dage. Servér sildene med godt rugbrød og stykker af æble og løg fra lagen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Fisk og Hovedret