Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet
75 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 spsk sukker
¼ tsk stødt kardemomme
1 knsp salt
½ dl fløde
½ dl øl
1 usprøjtet citron
1 æg
25 g smør (smeltet)
1 æble
1 spsk kanelsukker
Tilbehør:
kanelsukker
flormelis
eller flødeskum
- Bland de tørre ingredienser og rør dem ud i fløde og øl. Tilsæt fintrevet citronskal, æggeblomme og smør. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen. Skræl æblet og udkern det. Skær det i små tern og vend dem med kanelsukker.
- Fyld hullerne i en varm æbleskivepande halvt op med dejog læg lidt æble i hver. Læg en skefuld dej over og bag 6-8 min. – vend flittigt undervejs.
- Servér med kanelsukker, flormelis eller flødeskum.