Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Æbletærter med nødder
Foto: Jes Buusmann

Æbletærter med nødder - opskrift fra Hendes Verden

Æbletærter med nødder

Det er ikke den hurtigste æbledessert, men smagen er værd at gå efter.

10 personer
Print

Mørdej:
150 g blødt smør
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 æg
Mazarin:
200 g ren, rå marcipan
120 g sukker
80 g blødt smør
2 små æg
Desuden:
3 æbler
1 tsk. kanel
Nøddekaramel:
75 g sukker
40 g smør
1 dl piskefløde
1 spsk. sirup
75 g hasselnøddeflager
Tilbehør:
flødeskum eller cremefraiche evt. smagt til med vaniljekorn og lidt flormelis

  1. Smuldr smørret i mel og flormelis. Saml dejen med ægget, og lad den hvile 30 min. i køleskabet. Rul dejen ud, og beklæd 10 små tærteforme eller ramakinskåle med dejen.
  2. Kom alle ingredienserne til mazarinen i en foodprocessor, og miks det sammen. Alternativt blandes først marcipan, sukker og smør. Herefter røres æggene i.
  3. Skær æblerne i halve både ca. ½ cm tykke, og drys dem med kanel. Fordel æblerne i tærtebundene. Kom mazarinen over æblerne og bag dem ved 175 gr. på midterste ovnribbe i ca. 30 min.
  4. Kog sukker, smør, fløde og sirup op i en gryde i ca. 5 min. til en tynd karamel. Rør hasselnøddeflager i karamellen. Fordel karamellen over tærterne.
  5. Bag tærterne ca. 15 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl tærterne, til de er lune. Server dem med flødeskum eller cremefraiche.
Se, hvad vi ellers skriver om: Æbletærte og Bageopskrifter