Æbletærter med nødder
SPONSORERET indhold

Æbletærter med nødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er ikke den hurtigste æbledessert, men smagen er værd at gå efter.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
16. sep. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
10 personer

Ingredienser

Mørdej:
150 g blødt smør
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 æg
Mazarin:
200 g ren, rå marcipan
120 g sukker
80 g blødt smør
2 små æg
Desuden:
3 æbler
1 tsk. kanel
Nøddekaramel:
75 g sukker
40 g smør
1 dl piskefløde
1 spsk. sirup
75 g hasselnøddeflager
Tilbehør:
flødeskum eller cremefraiche evt. smagt til med vaniljekorn og lidt flormelis

  1. Smuldr smørret i mel og flormelis. Saml dejen med ægget, og lad den hvile 30 min. i køleskabet. Rul dejen ud, og beklæd 10 små tærteforme eller ramakinskåle med dejen.
  2. Kom alle ingredienserne til mazarinen i en foodprocessor, og miks det sammen. Alternativt blandes først marcipan, sukker og smør. Herefter røres æggene i.
  3. Skær æblerne i halve både ca. ½ cm tykke, og drys dem med kanel. Fordel æblerne i tærtebundene. Kom mazarinen over æblerne og bag dem ved 175 gr. på midterste ovnribbe i ca. 30 min.
  4. Kog sukker, smør, fløde og sirup op i en gryde i ca. 5 min. til en tynd karamel. Rør hasselnøddeflager i karamellen. Fordel karamellen over tærterne.
  5. Bag tærterne ca. 15 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl tærterne, til de er lune. Server dem med flødeskum eller cremefraiche.