Æbletrifli med brombær
SPONSORERET indhold

Æbletrifli med brombær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
04. mar. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(4 personer)

Ingredienser

4 æbler
200 g brombær
1 dl sukker
Creme:
2 æg
2½ dl mælk
1 spsk. majsstivelse
2-3 spsk. sukker
korn af ½ vaniljestang
Desuden:
2 dl piskefløde
12 makroner
1 dl sauterne, rivesalte eller en god æblemost

  1. Skær æblerne i kvarte, og fjern stilk og kernehus. Skær æblerne i små tern ca. 1 x 1 cm.Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad sammen med brombær, og drys med sukker. Stil dem i ovnen ved 150 gr. på midterste ovnribbe ca. 40 min. Hæld æbler, brombær og saft i en skål til afkøling.
  2. Kom æg, mælk, majsstivelse, sukker og vaniljekorn i en gryde, og pisk det jævnt. Kog cremen op, til den bobler under omrøring. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Lad den køle af. Pisk fløden til skum, og vend den i cremen.
  3. Fordel makronerne i glas. Hæld sauterne over. Kom æbleblanding og creme i lagvist. Lad desserten trække tildækket i køleskab et par timer.