Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på Mette Blomsterbergs adventskys
Foto: John Bendtsen Mette Blomsterbergs opskrift på skønne adventskys.

Opskrift på Mette Blomsterbergs adventskys

Blomsterbergs adventskys

Fantastiske mandel-kager med vaniljemarengs.

ca. 20 stk. adventskys
Print

Blomsterbergs adventskys

Mandeldej:
50 g mandler
250 g mel
150 g smør, stuetempereret
100 g flormelis
1 æg.


Vaniljemarengs:
½ vaniljestang, gerne polynesisk
4 æggehvider (120 g)
150 g sukker.

Sådan bager du adventskys

  1. Blend mandlerne til mel. Ælt alle ingredienser til mandeldejen sammen til en ensartet dej. Stil dejen koldt en halv time inden udrulning.
  2. Rul dejen relativt tyndt ud i en anelse mel. Udstik små runde kager, diam. som en femkrone.
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir, bag ved 190 grader kun 4-5 minutter og afkøl.
  4. Halvér vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud. Mas vaniljekorn sammen med 1 spsk sukker – lettest med en paletkniv, så kornene skilles ad. Stil vaniljesukkeret til side.
  5. Pisk æggehvider og resten af sukkeret til sej marengs med håndmikser. Tilsæt vaniljesukkeret og pisk igen.
  6. Kom marengsen i en sprøjtepose med stjernetyl, og sprøjt små, fine kys på de forbagte mandelkager.
  7. Bag adventskyssene igen, ved 100 grader ca. 35-45 minutter. Afkøles på bagerist.
  8. Opbevares i ét lag i tætsluttende dåse. 

 

SE OGSÅ: Blomsterbergs brunkager

Tip

Den mandeldej, du har til overs, rulles til en pølse, diam. som en femkrone. Læg den i køleskab en halv time, og skær 1½ cm tykke skiver, der bages gyldne på bagepapir ved 190 grader. Og vupti – har du mandelkager.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mette Blomsterberg, Julebag, Kage, Dessert og Marengs