Æblebrød med æblesmør
Foto: Line Falck Det lækreste brød med æblesmør.

Æblebrød med æblesmør

Æblesmør er ganske enkelt æblemos blandet med smør, og det smager dejligt på brød. Brødet her er bagt med æble og kokosmel.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 40 minutter
cooking Arbejdstid: 2 timer, 40 minutter
totaltime Total: 3 timer, 20 minutter
plate 1 brød

  • 1 æble
  • ½ liter lunkent vand
  • 25 g gær
  • 2 tsk. groft salt
  • 2 tsk. flydende honning eller sukker
  • 250 g fuldkornshvedemel, f.eks. grahamsmel
  • 50 g kokosmel
  • ca. 350 g hvedemel

Æblesmør:

  • 1 portion æblemos (se nederst på siden)
  • 100 g smør

Sådan gør du:

  1. Brøddej: Smuldr gæren i lidt af vandet, og tilsæt resten af vandet, salt og honning eller sukker. Rør fuldkornshvedemel og kokosmel i, og derefter gradvist hvedemel, til dejen kan æltes.
  2. Ælt dejen grundigt på et meldrysset bord, til den er smidig. Lad den hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.
  3. Riv æblet på den grove side af et rivejern. Ælt dejen igennem med æble på et meldrysset bord, og form den til et brød. Læg brødet på bagepapir på en bageplade, og lad det efterhæve i ca. 45 min. 
  4. Sæt brødet i ovnen ved 225 grader. Skru ned til 175 grader, og bag i 40 min., eller til det lyder hult, når man banker det i bunden. Lad det køle af på en bagerist.
  5. Æblesmør: Rør lun fast æblemos (se boks i bunden) med blødt smør, og sæt det i køleskabet. Brug æblesmør som pålæg på brødet.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Æblemos:

Ingredienser:

500 g æbler, evt. madæbler
ca. 75 g sukker, afhængigt af æblesorten
ca. ½ dl vand
ca. ½ tsk. stødt kanel
ca. ½ tsk. stødt kardemomme

Sådan gør du:

  1. Varm sukkeret i en tykbundet gryde og tilsæt skrællede æblestykker og lidt vand.
  2. Kog æblerne under låg i 5-10 min., til de er helt møre.
  3. Mos dem med et piskeris eller en stavblender.
  4. Smag til med sukker, mens mosen er varm, så sukkeret smelter.
  5. Smag til med krydderier.
Se, hvad vi ellers skriver om: Æble, Brød, Snacks, Madpakke og Bageopskrifter