GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Æblegløgg med stjerneanis og kanel
Foto: Betina Hastoft Lækker gløgg med æblemost - kan også sagtens laves uden alkohol, hvis du foretrækker en alkoholfri gløgg.

Æblegløgg med stjerneanis og kanel

Skøn og frisk gløgg lavet på æblemost krydret med kanel, stjerneanis og appelsinskal. Gløggen smages til med sukker og vodka - vil du gerne servere en alkoholfri gløgg, undlader du selvfølgelig bare at komme vodka i.

printer Print
clock 15 minutter
plate 4-6 glas æblegløgg

1 l æblemost
1 kanelstang
2 stjerneanis
1 øko appelsin, saft og skal i lange strimler
75 g snittede mandler
75 g rosiner
1-2 dl vodka
100 g sukker

Sådan laver du æblegløgg

  1. Kog æblemosten med kanelstang, stjerneanis og appelsinskal i ca. 5 min.
  2. Tag kanelstang, stjerneanis og skallen op.
  3. Kom appelsinsaft, mandler og rosiner i.
  4. Kom vodka i, og smag til med sukker.
  5. Servér rygende varm - med hjemmebagte Julesmåkager til.

Tip: Kan nemt laves alkoholfri ved at undlade vodkaen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Gløgg og Drikke