Æblekage med mandler
Foto: Tia Borgsmidt

Æblekage med mandler

Æblekage er altid et sikkert hit! Prøv denne version med mandler og servér med brombær og flødeskum.

printer Print
plate 10 personer

100 g mandler
100 g franskbrødskrumme
3 æg
150 g sukker
75 g smeltet smør
1 dl fløde
1 tsk. bagepulver
400 g syrlige æbler, urenset vægt
50 g sukker
30 g smeltet smør

Tilbehør:

flødeskum og brombær

Sådan gør du:

  1. Hak mandlerne med brødkrummerne i en foodprocessor.
  2. Pisk æg og sukker sammen, til det er luftigt.
  3. Vend brødkrumme og mandler i. Rør smør, fløde og bagepulver i. Hæld dejen i et smurt ovnfast fad ca. 20x30 cm.
  4. Skræl æblerne, og skær dem i både. Læg dem taglagt over dejen. Drys sukkeret over.
  5. Hæld smeltet smør over. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe ca. 50 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Æble, Æblekage, Bagning og Bageopskrifter