Sunde frikadeller med brun sovs
Lækker opskrift på sunde frikadeller med brun sovs, kartofler og rødkål i en sundere og mere fedtfattig udgave - klassisk dansk mad, men ikke helt som vor mor lavede det.
Ingredienser
800 g hakket svinekød, 3-7%
1 tsk salt
peber
2 æg
1 dl mælk
2 løg
1 squash
50 g rugmel eller havreklid
2 spsk flydende oliemargarine til at stege frikadellerne i (f.eks Becel eller flydende kærgaarden)
1 rødkål (ca. 500 g)
2 spsk oliemargarine
1 dl sukkerfri solbærsaft, koncentreret
1 spsk rødvinseddike
250 ml fløde 7%
1 svinekødsbouillonterning
salt og peber
1 tsk maizena
kulør.
Tilbehør: gulerødder, agurk, cherrytomater, broccoli, samt kogte kartofler
Næringsindhold
-
Energi pr. person:600 Kcal
Sådan laver du sunde frikadeller:
Sunde frikadeller:
- Bland kød og salt.
- Riv løg og squashen på den grove side af et rivejern. Skræl evt. squashen først så den grønne skal forsvinder.
- Tilsæt øvrige ingredienser til farsen og bland godt. Lad farsen hvile i køleskab, mens du laver rødkålen.
- Form 16-20 frikadeller og steg dem på en pande med oliemargarine.
SE OGSÅ: Svensk pølseret uden fedtbesvær
Rødkål:
- Snit rødkålen fint.
- Opvarm fedtstoffet i en stor gryde, tilsæt rødkålen og vend den godt i.
- Tilsæt solbærsaft og vineddike, og lad rødkålen simre ved svag varme under låg i 15 min til den er mør.
Sovs:
- Udrør bouillonterningen i ½ dl kogende vand i en gryde, tilsæt Milda-fløde, og lad sovsen simre ved middelvarme et par min.
- Jævn sovsen med maizena og rør kuløren i. Smag til med salt og peber.
Servér frikadellerne med rødkål, sovs, kartofler og grønt.
Kcal 600 kcal pr. portion (med 120 g kartofler)
Prøv også: Lasagne i forklædning
Tip:
Skær stave af gulerødder, agurk, peberfrugt og broccoli og server i små skåle ved siden af frikadeller med sovs og kartofler. De små kan typisk bedst lide rå grøntsager fordelt i små skåle.
Det er bedre at de spiser af disse grøntsager og får en god oplevelse med det, end at vi forsøger at tvinge tilberedte grøntsager i dem. Bare rolig, det kommer med tiden.