Opskrift på fritter med hjemmelavet ketchup på bagte tomater
SPONSORERET indhold

Fritter med hjemmelavet ketchup på bagte tomater

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hjemmelavede fritter med hjemmelavet ketchup - det bliver ikke meget bedre!

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
13. okt. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Fritter
1½ kg bagekartofler
2 l fritureolie
salt.

Ketchup (bliver til ca. 300 ml)
900 g tomater
2 tsk korianderfrø
5 nelliker
75 g rørsukker
½ dl hvidvinseddike
1½ tsk groft salt.

Sådan laver du pomfritter:

1. Skrub kartoflerne, og skær dem i smalle stænger. Læg dem i blød i et fad med vand i 30 minutter for at trække stivelse ud. Hæld vandet fra, skyl kartoflerne og tør dem i et rent viskestykke.

2. Varm olien i en stor gryde til den er ca. 150 grader varm og friter kartoflerne til de er møre, men stadig blege. Gør det ad flere omgange, så gryden ikke overfyldes. Tag fritterne op af olien med en hulske og læg til side på en stor bakke eller bradepande med køkkenrulle i bunden. Dette kan gøres i forvejen.

3. Lige inden fritterne skal spises varmes olien op til 190 grader og fritterne får endnu en tur i olien til de er gyldne og sprøde. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle inden de spises.

Ketchup:

1. Tænd ovnen på 150 grader. Halvér tomaterne og kom dem i et ovnfast fad sammen med koriander og nelliker. De skal ligge i ét lag. Bag tomaterne i 1½ time.

2. Kom de bagte tomater med krydderier over i en gryde og blend dem med en stavblender til en tyk ketchup. Tilsæt de øvrige ingredienser og kog ketchuppen sammen ved middel varme i 30 min. Smag til om der mangler sukker eller eddike (det afhænger af tomtaernes sødme) og hæld den varme ketchup på skoldede glas.

Prøv også: Cremet tomatsuppe af bagte tomater