Rosmarinbrød opskrift
SPONSORERET indhold

Rosmarinbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Hjemmebag med et dejligt rustikt udtryk - det lækre hjemmebagte rosmarinbrød passer perfekt til dine supper.

Af: Pernille Skjødt Foto: Wichmann og Bendtsen
19. jan. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
Rosmarinbrød til 4 personer

Ingredienser

5 dl vand
20 g gær
2 tsk salt
½ tsk honning eller sukker
100 g fuldkornshvedemel eller groft speltmel
475 g hvedemel
1 dl olivenolie
2 kviste rosmarin
frisk kværnet sort peber og salt

Sådan bager du rosmarinbrød

  1. Rør gær og vand sammen i en skål. Tilsæt honning eller sukker, fuldkornsmel, og rør det godt sammen. Tilsæt hvedemel, og rør til dejen er jævn og glat i konsistensen. Drys en lille håndfuld hvedemel på bordet, og ælt dejen godt sammen – husk dejen må godt være lidt blød.
  2. Dæk dejen med et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 40 min.
  3. Kom dejen på bageplade med bagepapir, og pres dejen flad med hænderne. Stræk lidt i dejen, og pres fingerspidserne ned i dejen, så der kommer fordybninger.
  4. Kom olivenolie og rosmarin på dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 40 min.
  5. Krydr dejen med frisk kværnet sort peber, salt og bag rosmarinbrødet 25-30 min. ved 225 grader.
  6. Servér brødet til f.eks. tomatsuppe eller brug det til en god frokostsandwich med humus og sprødt grønt.

Anbefalet til dig