Skyr med sød dukkah og bær
SPONSORERET indhold

Skyr med sød dukkah og bær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dukkah er traditionelt en blanding af krydderier, nødder og kerner, som kan sætte lidt knald på de fleste retter. Her er den vendt mod den søde side og passer perfekt som drys på et skyr, yoghurt eller lignende.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
02. mar. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Beregn ca 1 ½-2 dl skyr til hver person
300 g friske, blandede bær eller sæsonens frugt
Krokant:
100 g hasselnødder
100 g rørsukker
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl mandler
1 dl hasselnødder
1 dl græskarfrø
1 spsk stødt kanel
¼ tsk stødt kardemomme
¼ tsk revet muskatnød
¼ tsk stødt nellike
1 spsk vaniljesukker
¼ tsk havsalt

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180˚. Start med at lave krokant af de 100 g hasselnødder og sukkeret ved at anbringe begge dele i en tykbundet gryde eller pande, og lad det varme op over medium varme, mens du rører med en træske, til sukkeret begynder at smelte. Når nødderne begynder at dufte og er dækkede af karameliseret sukker, skraber du massen over på et stykke bagepapir og lader det køle af.

Nu skal resten af nødderne ristes i ovnen. Det er nemmest at styre, hvis du rister dem efter størrelse, så start med hasselnødderne og mandlerne, som skal have 8-10 min., dernæst græskar- og solsikkekerner, som skal ristes ca 6 min. Sesamfrøene kan ristes på en pande, indtil de begynder at poppe. Blend krokanten med nødder, kerner og krydderier, vaniljesukker og salt, til konsistensen er mellemgrov – og lad din dukkah køle. Opbevar den i en lufttæt beholder.
Anret skyren med bær eller frugt, og drys med en generøs skefuld af den søde, smagfulde dukkah.

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/