Amerikansk æbletærte
SPONSORERET indhold

Amerikansk æbletærte

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det tager tid at tilberede den rigtige amerikanske æbletærte (applepie), men det er arbejdet værd. Brug et dybt ovnfast fad, hvis du ikke har et dybt tærtefad.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
30. sep. 2013 | Opskrift | Hjemmet
1 tærte til ca. 10 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 1 time og 15 min.
Hviletid 1+1 time
Koge/bagetid: 1 time og 15 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
275 g hvedemel
1⁄4 tsk groft salt
1⁄4 tsk bagepulver
175 g koldt smør
1 spsk æbleeddike
2-3 spsk iskoldt vand
Fyld:
1 1⁄2 kg madæbler, 6-8 stk.
1 usprøjtet citron
75 g farin
75 g sukker
1 tsk stødt kanel
1⁄2 tsk stødt muskatblomme
1⁄4 tsk stødt ingefær
1⁄4 tsk stødt nelliker
1⁄4 tsk stødt allehånde
1⁄4 tsk salt
25 g smør
2 spsk majsstivelse
Pensling:
evt. 1 æg

  1. Bland mel med salt og bagepulver, og hak det kolde smør i – det gøres nemt i en foodprocessor. Tilsæt eddike og saml hurtigt dejen med iskoldt vand – dejen skal ikke æltes. Del dejen i 2 portioner (ca. 200+300 g), og pak dem ind i film. Stil dem i køleskab min. 1 time.
  2. Skræl æblerne, halver dem og udbor kernehusene. Skær æblerne i tynde skiver, og vend dem sammen med fin trevet citronskal, 3 spsk citronsaft, farin, sukker og krydderier. Lad dem trække 45 min.
  3. Tag dejen ud, og lad den stå på køkkenbordet 5 min. Rul dejen ud mellem 2 stykker plastfilm, Bagesiden Den helt rigtige applepie er her serveret med cremefraiche. „Over there“ serverer man gerne en god vaniljeis eller en kogt vaniljecreme til. og læg det største stykke i en dyb tærteform (24-26 cm) – lad dejen hænge lidt ud over kanten. Skær det andet til, så det passer som låg, og læg det på et fad. Stil dem i køleskab minimum 30 min.
  4. Hæld æblerne til afdrypning i et dørslag over en skål. Hæld den afdryppede saft over i en gryde, og kog den ind til sirupskonsistens, ca. 15 min. Pisk smørret i, og tag det af varmen. Vend æblerne sammen med majsstivelse og vend æblesiruppen i. Fordel æblerne på tærtebunden.
  5. Pensl dejkanten med vand og læg dejlåget over frugten. Stop den nederste dejkant ned over kanten af dejlåget, skær overskydende dej af og tryk samlingerne til med en gaffel. Klip/skær 6-8 lufthuller i dejlåget med en saks eller en kniv. Dæk tærten med film og sæt den i køleskabet 1 times tid.
  6. Sæt en bageplade i ovnens nederste halvdel og varm op til 225 grader. Pensl evt. tærten med sammenpisket æg, og stil den på den varme bageplade med et stykke bagepapir under. Bag tærten 50-60 min. Dæk evt. tærten med stanniol undervejs, hvis den begynder at blive for mørk. Lad tærten afkøle min. 1 time før servering. Nyd tærten varm eller tempereret – aldrig kold.