Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på and med mango
Foto: Andreas Wiking And med mango

Opskrift på and med mango

And med mango

30 minutter
Print
4


3 dl ris
4,5 dl vand
2 stk. andebryst
salt, peber.
2 modne men faste mango
1 dl bouillon, gerne andebouillon
1,5 dl citronsaft
3/4 dl sukker
1 spsk fiskesauce
Ærteskud.

Energi pr. person:
566 Kcal
Fedt:
17 %
Protein:
23 %
Kulhydrant:
60 %

Sådan gør du

Kog risene i 12 min. i letsaltet vand for svag varme og under låg. Sluk for varmen og lad dem trække 12 min.
Steg først andebrystet ca. 12 min. på skindsiden ved middelvarme. Hæld det afsmeltede fedt fra og steg kødet ca. 12 min. på kødsiden. Krydr med salt og peber.
Skræl mangofrugterne, skær kødet fri af stenen og dernæst i skiver. Kog panden af med bouillon og skum fedtet af. Tilsæt citronsaft, sukker og fiskesauce og kog op under omrøring. Kog mangoskiverne 1 min. i saucen og fordel på tallerkener.
Skær andebrystet i skiver. Læg dem oven på mangoen og hæld saucen over. Drys med ærteskud og servér med ris.

Tip

Selve andebrystkødet er meget magert og smagfuldt, men husk at skære fedtkanten fra.


Se, hvad vi ellers skriver om: And, Risretter, Andebryst, Kylling, Asiatisk mad og Hovedret