Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Foto: Betina Hastoft Prøv denne lækre opskrift på andebryst med grønkåls-avocadosalat

Andebryst med grønkåls-avocadosalat

Nem og lækker hverdagsmad: Prøv denne opskrift på andebryst med grønkåls-avocadosalat

clock 25 minutter
printer Print
plate 4 personer

2 andebryst, ca. 300 g stykket
salt, peber

Grønkålssalat:
250 g frisk grønkål
2 æbler
2 avocado
75 g grofthakkede nødder f.eks. valnødder
2 spsk. flydende honning

Dressing:
3 spsk. olivenolie
2 spsk. æbleeddike
1 tsk. dijonsennep
½ tsk. sukker salt og peber

Tilbehør:
ovnstegte kartoffelbåde

Sådan gør du

  1. Snit andebrystskindet. Krydr kød og skind med salt og peber.
  2. Læg andebrysterne på en rist over en bradepande. Stil dem i ovnen ved 225 gr. i ca. 25 min. Lad kødet trække ca. 15 min. Skær kødet i tynde skrå skiver. Dryp gerne kødet med stegesky fra bradepanden.
  3. Skyl og afdryp grønkålsbladene. Hak dem fint, gerne i en foodprocessor. Skær æbler og avocadokød i tern. Bland grønkål, æble og avocado.
  4. Pisk dressingen sammen, og vend den i.
  5. Steg nødderne gyldne i honning på en pande. Køl dem af på bagepapir, og fordel dem over salaten. Server andebrysterne til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Andebryst, Mortensaften, Julemad, Dansk mad og Hovedret