GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Andelårconfit med grønne linser
Foto: Line Thit Klein Andelårconfit med grønne linser

Andelårconfit med grønne linser

Andelårconfit med grønne linser

Slagtere og delikatessebutikker har af og til andelårconfit til salg. Men du kan sagtens lave de møre, sprøde og superlækre lår selv. Servér dem, som de gør i Frankrig på denne tid af året: Med en mættende, rustik linse-cassoulet til.

printer Print
plate 4

Confit
4 andelår
Ca. 8 dl olivenolie (til det dækker – alternativt kan du bruge smeltet andefedt)
½ hvidløg
Rosmarin
Timian
10 sorte peberkorn
2 tsk salt
4 laurbærblade

Linser
2 spsk andefedt
4 fed hvidløg
400 g pastinakker
400 g gulerødder
200 g grønne linser (andre linsetyper kan bruges)
2 dl hvidvin
2 dl andebouillon eller vand
1 skalotteløg
1 bundt persille
Salt og peber

Sådan gør du:


Confit: Læg andelårene i en lille bradepande, og kom olivenolie på til det dækker. Tilsæt de øvrige ingredienser. Sæt lårene i ovnen ved 125 grader i 2-2,5 time, til de er møre.

Tag lårene ud af ovnen. Sigt olivenolien fra, og gem det evt. til næste gang du skal konfitere. Skru ovnen op på 250 grader, læg lårene i en bradepande, og giv dem umiddelbart inden servering et skud varme til de bliver sprøde - cirka 10 min. Hold øje undervejs, så de ikke brænder på.

Linser: Hak hvidløget, og skær rødderne i små tern. Sautér det i andefedtet i 5-10 min. Skyl linserne, og kom dem i gryden. Hæld hvidvin og bouillon/vand på, og lad det hele simre stille og roligt uden låg i ca. 15 min, til linserne er møre. Kom evt. mere væske ved undervejs, hvis gryden er ved at koge tør. Hak skalotteløg og persille, og vend det i. Smag linserne til med salt og peber. Det er vigtigt, du først smager til til sidst, da linserne ikke kan blive møre, hvis de koges med salt.


PRØV OGSÅ: Gråand med letsyltede rødbeder, grønkål og peberrodsfløde

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

Se, hvad vi ellers skriver om: And, Confit de canard, Mortensaften og Hovedret