Andelevermousse med syltede rødløg
Uanset om du skal arrangere en hel julefrokost eller stå for en enkelt ret til sammenskudsgildet, får du her nye ideer til mad med masser af smag, som dur til mange uden at kræve oceaner af tid i køkkenet.
Ingredienser
Andelevermousse:
25 g smør
800 g andelever (alternativt kyllingelever eller en blanding af begge dele)
3 fed hvidløg, grofthakket
1 dl kirsebærvin + evt. mere til
tilsmagning
salt og peber
1 bundt timian
2 dl fløde
2 sylteglas a ½ liter
Syltede rødløg:
4 små rødløg
1 dl vand
½ dl æblecidereddike
1 spsk honning
Desuden:
Ristet brød og sprød salat til servering
Sådan gør du
Af Mette Helbæk
Andelevermousse:
Smelt smørret på en pande, og steg leverne heri i 10-12 minutter sammen med hvidløg. Tilsæt kirsebærvin, og lad det koge næs-ten væk. Krydr godt med salt og peber.
Kom hele herligheden op i en blender sammen med timian og fløde. Blend til en lind mousse. Smag til med salt, peber og evt. mere kirsebærvin. Kom moussen på glas, som sættes på køl, til de skal bruges. Moussen kan holde sig fem-seks dage i køleskabet.
Syltede rødløg:
Skær bunden af rødløgene, og halver dem. Pil skallen af. Bring vand, eddike og honning i kog i en gryde og kom løgene heri. Tag gryden fra varmen, og læg låg på. Lad løgene stå i gryden, til de er blevet kolde. De er nu klar til brug, men kan også kommes på glas og gemmes i en måneds tid, med kogelagen hældt henover.
Server andelevermoussen med ristet brød og sprød salat samt syltede rødløg.