SPONSORERET indhold
Appelsinfromage med syltede kumquat
6 personer
Ingredienser
Appelsinfromage
saft fra 3 appelsiner
fintrevet skal fra 1 økologisk appelsin
fintrevet skal fra 1 økologisk citron
1 dl uraffineret rørsukker
2 stjerneanis
5 blade husblas
4 past. æggeblommer
½ dl sukker
2 bæger past. æggehvider
2½ dl piskefløde
Syltede kumquat:
6 kumquat
saft fra 1½ appelsin
0,75 dl uraffineret rørsukker
1 stjerneanis
Pynt: evt. lidt flødeskum og hele stjerneanis
- Kom nypresset appelsinsaft i en gryde. Tilsæt skal fra appelsin og citron sammen med sukker og stjerneanis. Lad det hele koge ca. 4 min. uden låg, så lidt af væden fordamper. Kom husblas i blød i koldt vand ca. 4 min. Pres overskydende væde bort. Smelt husblassen i appelsinvæden, når den er kølet ned til ca. 40 gr.
- Pisk æggeblomme og sukker let og cremet. Pisk æggehviderne stive, og pisk fløden til skum. Vend æggeblommer, æggehvide og flødeskum i den afkølede appelsinsaft. Kom fromagecremen i en skål eller portionsglas, og lad den stå koldt, til den skal spises (minimum 2 timer).
- Skær kumquat i tynde skiver, og kom dem i en gryde med appelsinsaft, sukker og stjerneanis, og lad det koge i ca. 4 minutter.
- Lad de syltede kumquatskiver køle af, og server dem til fromagen. Pynt evt. med lidt flødeskum og hele stjerneanis.