God & nem appelsinkage
Foto: Jesper Glyrskov Find opskriften på den lækre kage her!

God & nem appelsinkage med appelsinsaft

Frisk, sød og dejlig saftig er denne skønne kage, der dryppes med appelsinlage, efter den er bagt. Kagen må meget gerne bages dagen før, den skal serveres, så lagen kan nå at fordele sig.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 40 minutter
cooking Arbejdstid: 15 minutter
totaltime Total: 55 minutter
plate 1 kage

240 g mel
270 g sukker
250 g blødt smør
3 æg
1 tsk. bagepulver
revet skal af 1 usprøjtet appelsin

Lage:
2 dl appelsinsaft
2-3 spsk. sukker

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne til dejen op i dejskålen, og rør dejen igennem ca. 3 min. med håndmikseren.
  2. Beklæd en bradepande (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir, og skrab dejen over i den. Glat overfladen, og bag kagen ca. 40 min. ved 200 gr.
  3. Kog appelsinsaften op med sukker, mens kagen bager. Tjek, om kagen er gennembagt, tag den ud af ovnen, og hæld appelsinlagen over, så lagen bliver nogenlunde ligeligt fordelt over kagen.
  4. Lad kagen køle af i bagepapiret, og vent gerne til næste dag med at skære af den.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Gode bagetip

  • Bagetiden på en kage varierer, alt efter hvilken type bageform du bruger. 
  • Test altid, om kagen er gennembagt, inden du tager den ud af ovnen. Stik f.eks. en strikkepind i kagen og tjek, at der ikke hænger dej ved, når du trækker pinden ud. 
  • Kagen kan også bages i muffinsforme. Regn med 50-60 g dej i hver form, og en bagetid på ca. 25 min. ved 190 gr. 
  • Fyld altid kun kageformen ¾ op, så du ikke risikerer, at dejen løber over, når kagen bages. 
  • Læg et stykke bagepapir på bagepladen i ovnen, så slipper du for at gøre pladen ren, hvis uheldet er ude, og papiret kan bruges igen og igen.
Se, hvad vi ellers skriver om: Appelsin, Kage og Bageopskrifter