Appelsinkage med mandler
SPONSORERET indhold

Appelsinkage med mandler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dejlig skærekage med appelsin og mandler

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
21. jan. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 15 skiver

Ingredienser

200 g blødt smør
2 usprøjtede appelsiner
1 dl appelsinsaft
200 g mandler
4 æg
275 g sukker
200 g hvedemel
2 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. bagepulver
Pynt:
sigtet flormelis

  1. Riv skallen af appelsinerne fint. Blend eller hak mandlerne meget fint.
  2. Rør smørret med sukker, til det er let og luftigt. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i kagen sammen med appelsinsaft og de øvrige ingredienser.
  3. Hæld dejen i en smurt sandkageform (eller foret med bagepapir), ca. 10 x 30 cm.
  4. Bag kagen på nederste ovnribbe ca. 1 time ved 175 gr. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen på en bagerist. Pynt med sigtet flormelis.