Appelsinmarmelade med ingefær
SPONSORERET indhold

Appelsinmarmelade med ingefær

Hvis du ikke er så glad for den karakteristiske smag af ingefær, kan det udelades og evt. erstattes med en flækket vaniljestang.

08. feb. 2013 | Opskrift | BoligLiv



(ca. 4 glas)

8 små appelsiner, ikke overflade-behandlede
2 citroner, ikke overfladebehandlede
1 l kogende vand
1Ω kg rørsukker
1 spsk. fintrevet frisk ingefær
1 tsk. citronsyre

1. Skyl appelsiner og citroner, og skær dem hver i 8 både. Skær bådene i tynde skiver, og læg dem i en gryde. Hæld det kogende vand over, og lad dem trække under låg et par timer. Kog herefter appelsin- og citronstykkerne i 30 min. under låg, og lad dem trække til næste dag.

2. Kog op med sukker og ingefær, lad det simre uden låg i en time, og tag gryden fra varmen. Rør citronsyren ud i lidt koldt vand, og rør det i marmeladen. Hæld marmeladen på skoldede atamonskyllede glas, og opbevar dem koldt.