Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Appelsinmarmorkage
Foto: Mikkel Adsbøl

Appelsinmarmorkage - opskrift fra Hendes Verden

Appelsinmarmorkage

Appelsin giver en fantastisk smag til denne marmorkage.

en time, 10 minutter
Print
ca. 10 pers.

200 g blødt smør
200 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. reven, usprøjtet appelsinskal
4 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. usødet kakaopulver
1 spsk. mælk

Glasur:
3 dl flormelis og 2-3 spsk. appelsinsaft

Pynt:
evt. reven, usprøjtet appelsinskal

Sådan bager du marmorkage

  1. Rør smør, sukker, vaniljesukker og appelsinskal sammen. Rør et æg i ad gangen. Sigt mel blandet med bagepulver i, og vend det rundt. Del dejen i 2. Sigt kakaopulver i den ene portion, og vend det rundt i dejen sammen med mælken.
  2. Fordel halvdelen af den lyse dej i en smurt 1½ liters brødform. Fordel kakaodejen over og derefter resten af den lyse dej over. Bag kagen ved 175 gr. på midterste ovnribbe i 50-60 min. Stik et spid eller en strikkepind ned i kagen for at se, om den er bagt. Er der rå dej på, skal kagen bage lidt længere.
  3. Pynt den afkølede kage med glasur rørt af flormelis og appelsinsaft. Pynt evt. med reven appelsinskal.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Marmorkage, Kage, Appelsin og Bageopskrifter